Derfor skal du investere i billige træpiller fra Tyskland

Til alle jer derude som bruger en brændeovn eller elvarme som jeres primære kilde til varme i hjemmet, så vil jeg hermed anbefale, alle i at investere i en træpilleovn. En træpilleovns udnyttelsesgrad af det brændsel kan være op til 90 % i forhold til en brændeovn, og langt billigere end både elvarme og brændeovnen som varmekilde, samtidig kan man spare helt op til 80 % i forhold til elvarme. Dog skal man være indstillet på at skulle bruge en del penge på at anskaffe sig en træpilleovn, men de penge er nemt tjent hjem igen i løbet af et par år.

Træpillen og dens fordele
Når man så har investeret i en træpilleovn, skal man jo som navnet indikere anvende træpiller som brændsel. Og hele ideen med træpilleovnen er netop baseret på dette relative nye brændstof, som blev populært og eftertragtet i 90’erne. Træpillen er CO2 neutral dvs. når man brænder pillerne af i træpilleovnen så afgiver det den mængde CO2 som træet ville have optaget i skoven, eller indtil det blev forrådnet i skoven, og derfor en kan man sætte lidt penge ind på samvittighedskontoen ved at vælge et langt mere miljøvenligt alternativ. Træpillerne er som regel lavet af ”affald” som man bruger i forbindelse med produktion og bearbejdelse af træ, her tager man så det savsmuld og spåner som er tilovers og varmer det op til omkring de 70 grader, og presser det derefter om til piller. Det færdige produkts indhold er så rent at der som udgangspunkt ikke burde være nogle former for tilsætningsstoffer overhovedet, i Danmark må pillerne dog indeholde op til 1 % rester af tilsætningsstoffer.

Bestille træpiller i Tyskland?
Derfor kunne man overveje at bestille sine træpiller i Tyskland da landet har kvalitetskontrol og standarder af træpiller, samt i mange tilfælde er billigere end i Danmark.  Dog er der virksomheder som udelukkende bruger deres træ til fremstilling af træpiller, da dette er et af deres primære produkter i deres sortiment.  Man kan derfor i Danmark løbe ind i forhandlere som sælger træpiller som ikke er CO2 neutrale og ikke giver den effektive, og besparelsesmæssige effekt som er hele meningen med træpillerne/ovnen, derfor skal man være opmærksom på at man ikke køber træpiller der i farverne rød, blå, hvid, og grøn, samt eventuelt prøve at smide en af  træpillerne i et glas vand, for at se om det opløses efter 15 min, og gør det det, så er der med stor sandsynlighed anvendt unaturlige tilsætningsstoffer.

billige træpiller fra tyskland