Glem ferien og brug penge på isolering i stedet

Nu har jeg i mange år gået med tanken om at isolere mit hus, så jeg kunne bruge mindre penge på min varmeregning. Så da jeg fik lønforhøjelse på arbejdet, var noget som det første jeg gjorde var at overtale min kone til at vi skulle bruge min nyvunde lønforhøjelse til at investere i isolering af vores hjem.

Det tog dog lang tid at overbevise hende om at vi ikke skulle bruge min lønforhøjelse til at tage på ferie i Mallorca eller bruge pengene på nye møbler. Da vi med isolering af huset ville have endnu flere penge i fremtiden da vi jo ikke skulle bruge så mange penge på vores varmeregning, derfor kunne hun godt se fornuften i at isolere huset nu, mens vi havde pengene til det, hvorefter vi så ville have endnu flere penge til flere rejser og møbler, og hvad ellers min kone vil bruge penge på.

Isolering af ydervæge, gulv, og tag
Derfor fik vi fat i et byggefirma som også yder isolering som en del af deres service. Og fortalte dem at jeg gerne vil have isoleret vores ydervægge, taget, og gulvene i huset. Jeg fik at vide af håndværkeren at det også ville være en god ide at isolere rørene, men dette måtte jeg fortælle ham at jeg ikke ville bruge penge på lige nu, da det så ville være for omkostningsfuldt lagt sammen med de andre isoleringer jeg også skulle have lavet i huset.  Så efter to dage, med at håndværkerne arbejde flittigt hvor de bl.a. skulle rive mit gamle gulv op, hvorefter de isolerede det og derefter lagde et nyt og flot gulv på, blev de endelig færdige. Og med det samme kunne jeg mærke at huset var blevet varmere at være i, og nu kunne jeg med god samvittighed skrue ned for varmen. Hvilket jo også er godt for miljøet, at man ikke lukker så meget CO2 ud i atmosfæren. Derfor råder jeg alle der har penge nok til det at isolere deres hus hvis de har mulighed for det, dog kan selv tjekke om dit hus skal isoleres ved at følge en tjekliste som Energi Styrelsen lagt ud, du kan klikke ind og se på deres hjemmeside her.