Sådan får du en tør kælder

tør kælderRigtig mange danskere har problemer med at holde deres kælder tør, da kælderen oftest er det sted, som er mest udsat ved for eksempel skybrud og dårligt vejr generelt. Her får du et par hurtige tips til hvordan du kan holde din kælder tør og fri for fugt.

Først og fremmest skal det fastslås, at det kan være rigtig svært at holde en gammel kælder tør. Den vigtigste grund til at holde sin kælder tør er, at fugten ikke må trænge op i resten af husets fundament og bjælker, da det ellers kan skade huset i stor stil.

Tips til en tør kælder:

Indret din kælder, så du let kan holde den tør og tjekke den for fugt.

  • Det gør du blandt andet ved at undgå at beklæde vægge og loft med gipsplader eller anden beklædning. Drop derudover også tæpper samt vinyl-, linoleum- eller trægulv.
  • Hold derudover din kælder tør ved ikke at indrette rummet for massivt med reoler og skabe. Stil desuden alle reoler og skabe med et par centimeters afstand til væggene.

Tjek op på om der er fugtangreb nogen steder i din kælder.

  • Tjek op på om din kælder er tør, eller om den er angrebet af fugt eller skimmel på skjulte steder.
  • Tjek om der er puds og maling, der skaller, om der er saltudblomstringer, mørke plamager, maling, der bobler op eller skimmel på bagsiden af vægplader eller -beklædning.
  • Se efter om der er fugt i inventaret, for eksempel fugt i træværk. eller på kasser, reoler og andet inventar.

Sørg for at din kælders guld også er tørt.

  • Se efter om der er stoppede afløb i din kælder, om der er bobler i gulvmalingen, skimmel på bagsiden af en eventuel gulvbelægning eller om der generelt er mørke plamager.