Stilfuld og komfortabel kontorstol til hjemmekontoret

I løbet af de seneste par år er det blevet meget populært at have et hjemmekontor i sin bolig – både for dem, der ofte arbejder hjemmefra, men også for helt almindelige mennesker, der har brug for et bestemt sted i boligen, hvor de kan sidde og få fred og ro til at gøre de ting, de skal på computeren. Et hjemmekontor kan indrettes både nemt, billigt og hurtigt, og hvor mange tidligere valgte den helt skrabede løsning, så er flere og flere i dag begyndt at gøre hjemmekontoret mere stilfuldt og inspirerende.

For at dette kan lade sig gøre, er det vigtigt, at der ikke er for mange ting i rummet, da de fleste hjemmekontorer ikke er specielt store. Hvordan pifter man så hjemmekontoret op? Det kan man gøre meget simpelt ved at vælge nogle neutrale klassiske møbler og peppe værelset op med en farverig kontorstol.

kontorstol lav ryg

Hvordan finder man den helt rigtige kontorstol?

Det kan være svært at finde den helt rigtige kontorstol, der dækker alle krav ift. design, funktionalitet og komfort, men det er heldigvis ikke en umulig opgave. Det kræver blot, at man selv laver forarbejdet, og her menes der, at man skal kortlægge, hvad ens behov og krav til en kontorstol helt konkret er.

Her kan du se en oversigt over nogle af de ting, man skal tage stilling til, når man skal købe en kontorstol til hjemmekontoret:

Pris:
Markedet af kontorstole spænder vidt fra både meget billige kontorstole til meget dyre. Derfor skal du på forhånd gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil bruge. Tommelfingerreglen er, at jo bedre og mere stilfuld en kontorstol du vil have, jo dyrere er den.

Design:
Kontorstole findes i mange forskellige designs. De kan både være utroligt stilfulde og elegante samt store og klodsede. Det er derfor vigtigt at afklare, hvilket design du ønsker. Drømmer du om en stilfuld kontorstol, der er en ren fornøjelse at se på, og som pynter på ethvert hjemmekontor, eller er det vigtigere for dig at få en billig kontostol, der udelukkende skal bruges til at sidde på i en times tid engang imellem?

Farve:
Kontorstole findes i mange forskellige farver, og du skal derfor gøre op med dig selv, om du ønsker en enkel sort kontorstol, eller om du foretrækker en skarp farve, der kan peppe værelset op.

Høj eller lav ryg:
Skal kontorstolen være med høj eller lav ryg? Det afhænger af, hvor mange timer du skal sidde på stolen om dagen, og hvor stort dit behov for støtte er. Skal du sidde ned i mange timer og ønsker støtte til skulder og nakke, så er en høj ryg at foretrække. Mange vælger dog en kontorstol med lav ryg til hjemmekontoret, da man ofte ikke sidder ned i så lang tid af gangen.

Med eller uden hjul:
Om stolen skal være med eller uden hjul afhænger af behovet for at kunne køre rundt på stolen. En kontorstol med hjul er en stor fordel, hvis du ikke har din printer, dine bøger eller øvrige arbejdsmidler lige ved hånden, da du i så fald slipper for at skulle rejse dig op hver gang, du skal have fat i et af dine redskaber.

Dette er kun nogle af de mange ting, du bør overveje, inden du tager ud og køber en ny kontorstol til hjemmekontoret. En anden ting du også skal overveje er, hvor du skal købe den henne. Foretrækker du en fysisk butik, eller vil du hellere spare nogle penge ved at handle på nettet?